Image Alt

Cinc secrets

1.Llicorella

Les vinyes de Celler de l’Era tenen una particularitat poc freqüent al Montsant: la presència de llicorella. L’estructura laminar d’aquesta pissarra afavoreix la concentració de nutrients, retenint la humitat i emmagatzemant la calor, dotant als vins d’una aportació mineral única.

licorella

2.Microclima

La protecció de la Serra del Montsant i l’altitud relativament elevada a la que es troben les vinyes del Celler de l’Era (entre 450 i 550 m) generen un microclima caracteritzat per una pluviometria baixa (350 litres a l’any), un ambient sec i un marcat contrast tèrmic entre el dia i la nit, que afavoreix la maduració del raïm i contribueix a la seva acidesa, dotant als vins del Celler de l’Era d’untuositat i frescor.

3.Cultiu Ecològic

Els raïms i vins del Celler de l’Era estan certificats pel CCPAE. Aquesta certificació garanteix que els productes segueixen les normes d’agricultura ecològica en tot el procés de producció, elaboració, envasat i comercialització. La viticultura ecològica exclou qualsevol tractament amb productes químico-sintètics (com herbicides, pesticides i adobs) i limita al màxim l’ús de qualsevol producte susceptible de deixar un residu al medi ambient.

4.Respecte

Respecte per l’entorn. Per les persones. Per la tradició. Un respecte que neix de l’amor per la terra i acaba participant en decisions concretes: baixa densitat de plantació, verema manual, curosa separació de raspons, restes de parra i grans massa madurs, procés de vinificació suau i sense excessos, limitació del nombre d’ampolles per anyada… Tot orientat a què, en cada moment, cada pas es faci amb la cura que mereix.

5.Excel·lència

En cada decisió, des de l'elecció dels terrenys i la seva preparació fins el disseny de les instal·lacions, hem seguit un mateix criteri: l'aposta per la qualitat sense estalviar en esforç i aprofitant la millor tecnologia disponible. A la verema, el disseny del procés i les instal·lacions ens ajuden a conservar al màxim les qualitats naturals del raïm: temps mínim entre la recol·lecta del raïm i l'arribada al tanc de fermentació, doble taula de selecció, emplenat dels tancs per gravetat, control precís de la temperatura durant la fermentació... Celler de l'Era està certificat segons la norma ISO 14001:04, de qualitat ambiental.

DLoewe_4704

Una finca que recupera els seus orígens